TSG Advokati Beograd postali su članovi udruženja CANSEE

Dana 30.05.2022. godine održan je TSG :Employment Talks: radni doručak na temu:

Nagrađivanje zaposlenih i skraćena radna nedelja

 

u organizaciji Advokatske kancelarije TSG Advokati Beograd i Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja CANSEE.

Radni doručak je održan u Hotelu Zepter, u Beogradu, uz prisustvo ostalih članica Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja koje uspešno vode svoja poslovanja u Srbiji. Radni doručak je održan uz jednu aktuelnu radno-pravnu temu kojom je uspešno obeležen početak saradnje između TSG Advokata Beograd i Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja.

Teme radnog doručka su vrlo aktuelne, pa je radni doručak bio sjajna prilika da se o njima više govori sa ostalim članicama Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja. Neka od postavljenih pitanja od strane učesnika radnog doručka bila su:

  • Šta zapravo znači skraćena radna nedelja?
  • Da li zaposleni ostvaruju ista prava kao da rade puno radno vreme?
  • Da li u srpskom pravu postoje navedeni instituti?
  • Na koji način je moguće nagraditi zaposlenog?

Navedena pitanja jesu prepoznata kao tema u svetu, ali i u Srbiji, pa je posebno važno razumeti koji su to uporedno – pravni modeli aktuelni, te kako ukrstiti savremene poslovne potrebe i tendencije sa postojećom regulativom u Srbiji, a sve u cilju razumevanja kakav je model uopšte moguće primeniti na radno okruženje u našoj zemlji.

Na radnom doručku, o skraćenoj radnoj nedelji i nagrađivanju zaposlenih, govorile su članice TSG tima, partner Ivana Stefanović i Senior Lawyer Aleksandra Rajić, koje su učesnicima radnog doručka predstavile ove teme, kako kroz uporednopravne aspekte i prizmu regulative u Srbiji, tako i kroz iskustva i primere iz postojeće prakse.

Nakon što su članice TSG tima predstavile aktuelne teme, imali smo priliku da bliže upoznamo ostale članice Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja uz kafu i čokoladne specijalitete, kao i da sa njima porazgovaramo o prednostima i manama uvođenja skraćene radne nedelje i nagrađivanja zaposlenih od strane poslodavaca.

Iskreno se radujemo našem novom članstvu, budućim poslovnim poduhvatima i zajedničkim uspesima sa Kanadsko-srpskim poslovnim udruženjem.

Foto galerija

TSG ADVOKATI

TSG