Važenje dozvole za rad izdate stranom državljaninu za vreme vanrednog stanja

Dozvola za rad koja je izdata stranom državljaninu u skladu sa odredbama Zakona o zapošljavanju stranaca, a kojoj je istekao odnosno kojoj ističe period važenja u vreme vanrednog stanja, biće smatrana važećom sve dok je Odluka o proglašenju vanrednog stanja na snazi (Odluka o važenju dozvole za rad izdate strancu za vreme vanrednog stanja, od 26. marta 2020. god „Službeni glasnik RS”, broj 43/20).

U skladu sa prethodno navedenim, upućujemo i na našu prethodno objavljenu vest o važenju privremenog boravka stranih državljana u toku trajanja vanrednog stanja.

Stoga nije potrebno podnositi nove zahteve za  privremeni boravak i radne dozvole, ukoliko važenje privremenog boravka i radne dozvole ističe u toku vanrednog stanja, jer će se isti smatrati važećim na osnovu navedenih odluka Vlade.

TSG tim će vas u pogledu ovih, ali i mnogih drugih aktuelnih pravnih tema redovno obaveštavati u toku vanrednog stanja, a sve u cilju pravovremenog informisanja naših klijenata.

U slučaju da imate dodatna pitanja ili nedoumice, budite slobodni da nas kontaktirate.

Ukidanjem vanrednog stanja uvedenog usled pandemije virusa COVID-19 u Republici Srbiji dana 06.05.2020. ova Odluka je stavljena van snage. Više o tome ovde

TSG ADVOKATI

TSG