Kontakt

Tel: +381 11 3285 153

Faks: +381 11 3285 198

office@tsg.rs

Kancelarija u Beogradu

Carice Milice 3, 11000 Beograd, Srbija

29. 11. 2016.

Izvršenje strane fakture je moguće! 

Newsletter 95

Mogućnost pokretanja postupka izvršenja protiv dužnika u Srbiji na osnovu fakture stranog pravnog lica uvedena je još Zakonom o izvršenju i obezbeđenju iz maja 2011. godine, a isto rešenje zadržao je i novi Zakon o izvršenju i obezbeđenju iz juna 2016. godine. 

Nekada novi, a sada u praksi uobičajeni i u pravnom prometu gotovo redovni način pokretanja izvršnog postupka protiv dužnika u Srbiji, institut fakture kao verodostojne isprave se u praksi pokazao kao ekonomičan i izuzetno delotvoran način naplate novčanih potraživanja. 

O značaju i važnosti strane fakture kao verodostojne isprave svedoči bogata praksa srpskih sudova, ali i višegodišnje iskustvo naše advokatske kancelarije u zastupanju inostranih kompanija u sudskim postupcima u Srbiji. 

Zato iskoristite priliku da Vaša potraživanja po fakturama naplatite od dužnika u Srbiji na veoma efikasan i ekonomičan način u tzv. skraćenom izvršnom postupku, u kojem bi Vas naša kancelarija vrlo rado zastupala. Pritom imajte u vidu da po srpskom pravu rok zastarelosti potraživanja između pravnih lica iz komercijalnih delatnosti iznosi tri godine. 

Za pitanja i detaljna pojašnjenja možete nas kontaktirati preko i-mejl adresa: office@tsg.rs.

TSG