Rizici novog doba: održivost i izdržljivost

TSG partner i advokat Ljubica Tomić će, u organizaciji srpske platforme Be Risk Protected, uzeti učešće kao panelista na IV regionalnoj konferenciji Rizici novog doba: održivost i izdržljivost na temu:

Korporativna dužnost pažnje i ekologija

 

Konferenciju otvara viceguverner Narodne banke Srbije Željko Jović uvodnim izlaganjem, a zatim sledi uvodno izlaganje Jelene Manić Petronikolos,  rukovoditeljke Centra za integraciju Ciljeva održivog razvoja – UNDP.

Među učesnicima su predstavnici Udruženja banaka Srbije, Nacionalnog CERT-a, kompanija Bambi, A1, Marsh Mclennan, Horvath Adria, UNIQA, DDOR, Wiener Städtische osiguranje, Abstract, advokatska kancelarija TSG Advokati Beograd, investitor Vladimir Đukanović , AMS Consulting i drugi.

Tema ovogodišnje IV regionalne konferencije o rizicima novog doba je:

Šta je održivo poslovanje po ESG principima, da li je izvodljivo u sadašnjim globalnim okolnostima, i kada će postati neophodno i u Srbiji 

  • Briga o prirodi, ljudima i visoki standardi u upravljanju (ESG – Environmental, Social, Governance) uskoro će biti uslov za opstanak svakog preduzeća:
  • evropska regulativa najavljuje zabranu poslovanja sa preduzećima koja ne posluju po ESG principima,
  • ozbiljni investitori već duže vreme izbegavaju ulaganje u preduzeća koja ne posluju po ESG principima, jer ih procenjuju kao neisplativa na duži rok,
  • mlađe generacije već sada sve više obraćaju pažnju na to kako se kompanije odnose prema prirodi i prema zajednici, kada biraju od koga će kupiti proizvod ili uslugu.
  • Istovremeno, poslovanje u sadašnjim globalnim okolnostima nosi brojne rizike zbog kojih se mnoga preduzeća bore za opstanak, pa im nove obaveze predstavljaju dodatno opterećenje.
  • Globalna ekonomska kriza dodatno podstiče i rast sajber opasnosti, koje su već drugu godinu zaredom prve na listi poslovnih rizika.

Kako u svemu tome da se snađu poslodavci, i kako da sačuvaju mentalno zdravlje zaposlenih, koja je vrednost potencijalnih opasnosti, kakva je preventiva moguća i koje su mogućnosti nadoknade štete – pitanja su na koja će nam moguće odgovore ponuditi učesnici ove konferencije.

Program i mogućnosti prisustvovanja

TSG ADVOKATI

TSG