2023 Startup Shower podržan od strane TSG

U 2023. godini, Advokatska kancelarija TSG Advokati Beograd biće ponosni partner na još jednom sjajnom projektu koji nosi naziv Startup Shower, zahvaljujući uspešnoj saradnji sa Business Intelligence Institute.

Projekat Startup Shower sprovodi se radi podrške razvoju preduzetničke kulture i inovacija u poslovanju, ali i razvoju pojedinca i društva. Projekat pruža bespovratnu finansijsku podršku u bruto iznosu od 1.000.000,00 dinara, ali pored finansijske, podršku i kroz poslovno, finansijsko, pravno i mentorsko savetovanje od strane najuspešnijih lidera i eksperata u Srbiji.

Cilj je da se na transparentan način izabere inovativna poslovna ideja ili projekat, zarad podsticanja preduzetništva i inovacija. Ovim projektom nastojimo da podržimo razvoj jednog pravnog lica i/ili poslovne ideje, ali i privredni razvoj.

Snaga projekta se, pored materijalne i nematerijalne podrške, ogleda i u personalizovanom pristupu odabranom projektu, kako bi se na najbolji način iskoristili razvojni potencijali poslovne ideje, ili kako bi se već postojeći projekat osnažio.

Motiv za podršku projektu leži u želji da se osnaži njegovo poslovanje na putu ka ekonomskoj samoodrživosti, širenju tržišta, ali i podizanju održivog biznisa na viši nivo razvoja. Kako je danas inovativnost jedan od glavnih razloga uspešnog poslovanja, potrebno je podsticati i ohrabriti kreatore jedinstvenih ideja i pomoći im da savladaju strah od greške, a to je još jedan benefit koji Startup Shower projekat nudi.

Kako je razvoj regiona u Srbiji neujednačen, različite su i mogućnosti za razvoj na lokalnom nivou, pa ovim projektom želimo da osnažimo i stimulišemo kulturu podrške talentima na teritoriji cele zemlje.

Dugoročno gledano, ako je jedan od važnih prioriteta za ekonomiju bio smanjenje visokog stepena nezaposlenosti, od sada bi trebalo više bazirati aktivnosti na smanjenje „odliva mozgova“ i na otvaranje novih poslovnih prilika za visokokvalifikovane profile.

Ovaj projekat uzima u obzir i potrebe mlađih generacija, koje su sklonije riziku, i imaju izraženiju potrebu za fleksibilnošću i slobodom.

Kriterijumi za odabir projekta jesu:

  • jedinstvenost projektne ideje
  • rešenje određenog problema
  • vrednost koju projekat donosi za društvo
  • potencijal za dalji rast i razvoj.

U novoj 2023. godini, Business Intelligence Institute organizuje novi ciklus projekta, a konkurs za prijave otvoren je od 12. decembra 2022. godine i trajaće do 3. februara 2023. godine.

TSG ADVOKATI

TSG