TSG advokati na Bečkim arbitražnim danima 2020

Sjajne diskusije o aktuelnim pitanjima u međunarodnoj arbitraži  

Ovogodišnji Bečki arbitražni dani (Vienna Arbitration Days) održani su 21. i 22. Februara, u organizaciji Austrijskog arbitražng udruženja, Austrijskog godišnjaka za međunarodnu arbitražu, Međunarodne privredne komore (ICC), Komisije Ujedinjenih nacija za međunarodno trgovinsko pravo (UNCITRAL), Bečkog međunarodnog arbitražnog centra (VIAC) i Udruženja mladih austrijskih praktičara u arbitraži (YAAP).

Na konferenciji je TSG advokate predstavljala advokat Ljubica Tomić, Managing Partner . Vienna Arbitration Days okupili su sjajne paneliste, moderatore i učesnike koji su diskutovali o najvažnijim otvorenim pitanjima u međunarodnoj arbitraži. Takođe, mesto održavanja konferencije Vienna Arbitration Days je otmena palata Palais Niederösterreich, a uvodni govor održao je Richard Kreindler iz advokatske kancelarije Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP. Dalje su glavne sesije bile posvećene zaštiti javnog interesa u arbitraži, pitanjima vezanim za javni poredak, te konkurenciju i stečaj.

Tokom drugog dana, inovativni koncept konferencije Vienna Arbitration Days – World Café omogućio je učesnicima da se opredele za učešće na jednoj od nekoliko ponuđenih diskusija. Sve diskusije odvijale su se u okviru manih okruglih stolova. Najvažnije teme o kojima se raspravljalo ove godine ticale su se tenzije između privatnog i javnog interesa u međunarodnoj arbitraži kao i javnog poretka. U tom smislu, neka od najvažnijih pitanja bila su ona o ulozi arbitra u očuvanju javnog interesa, o vrednostima koje je potrebno uzeti u obzir, te da li je potrebno da se kreira jasno definisan koncept javnog interesa na međunarodnom planu itd.

Nakon konferencije Vienna Arbitration Days usledio je Juristenball – bal pravne profesije. Ovaj tradicionalni događaj u okviru bečke balske sezone održava se u Palati Hofburg. Događaj koji slavi pravnu struku okupio je na jednom mestu austrijske i profesionalce iz svih delova sveta na jedinstvenom bečkom balu sa izvanrednim programom, dekoracijom i atmosferom. Bal je bio sjajna prilika da se pravnici iz različitih delova sveta povežu sa svojim austrijskim kolegama i razmene iskustva, slaveći svoju profesiju na ovom glamuroznom događaju.

 

TSG ADVOKATI

TSG