TSG :Competition Talks: Distribucija i konkurencija u Srbiji – rizici i dobre prakse

Dana 02. 06. 2022. godine održan je TSG :Competition Talks: radni doručak na temu

Distribucija i konkurencija u Srbiji – rizici i dobre prakse

 

u organizaciji Advokatske kancelarije TSG Advokati Beograd (Srbija), Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbija) i Švajcarsko-srpske trgovinske komore (SSCC).

Radni doručak je održan u hotelu „Zepter“ Beograd, uz zapaženo prisustvo velikog broja zvanica iz privrede, naročito sektora distributivne delatnosti, kao i konsultanata, advokata i pravnih savetnika.

S obzirom na to da se Srbija neprestano povezuje sa stranim tržištima, i da je, shodno tome, evidentan trend povećavanja privredne aktivnosti, pitanja konkurencije i dozvoljenih praksi učesnika na tržištu Srbije uvek predstavlja aktuelnu temu kojoj treba posvetiti pažnju. Pored kratkog uvoda u regulatorni okvir prava konkurencije u Srbiji, neke od tema predavanja bile su: pojam i pojavni oblici restriktivnih sporazuma, mehanizmi izuzeća restriktivnih sporazuma od zabrane, kao i praksa Komisije za zaštitu konkurencije. Takođe, bilo je reči i o dozvoljenoj i nedozvoljenoj razmeni informacija među konkurentima. Po završetku, učesnicima je predstavljen set konkretnih saveta koje bi svaki zainteresovani učesnik na tržištu trebalo da uzme u obzir prilikom planiranja i obavljanja svojih poslovnih aktivnosti u domenu distribucije. Nakon predavanja, u neformalnoj atmosferi radnog doručka, nastavljen je razgovor o svim otvorenim pitanjima.

O navedenim temama, primerima iz prakse i njihovim uporedno-pravnim aspektima, na radnom doručku su govorili članovi TSG tima, partner Predrag Groza i advokat Balša Stevanović.

TSG tim se zahvaljuje Nemačko-srpskoj privrednoj komori, Švajcarsko-srpskoj trgovinskoj komori, kao i svim učesnicima koji su svojim prisustvom i učešćem obogatili ovaj radni doručak.

Foto galerija

TSG ADVOKATI

TSG