TSG u Ženevi učestovao u predstavljanju Srbije kao investicione destinacije

U utorak, 14. juna 2022. godine, u Ženevskoj privrednoj komori (CCIG) održan je skup Market Focus: Serbie, sa ciljem promocije Srbije kao investicione destinacije potencijalnim švajcarskim investitorima. Događaj je organizovan od strane CCIG i Švajcarsko-srpske trgovinske komore (SSCC) i, ovom prilikom, dve komore su potpisale Memorandum o razumevanju.

Prisutnima su se obratili Nj. E. Goran Bradić, ambasador Srbije u Švajcarskoj, Vinsent Subilia, generalni direktor CCIG, Majo Mićović, predsednik SSCC i generalni direktor kompanije Sky Express, Ana Grujović, izvršni direktor SSCC i Marjana Davidović, Country Manager Nestle Adriatic Hub South. Ispred advokatske kancelarije TSG Advokati Beograd, (kao kancelarije koja je član SSCC) – na skupu je prezentovao advokat Balša Stevanović.

Skup Market Focus: Serbie namenjen je potencijalnim švajcarskim investitorima, a reči je bilo o osnovnim karakteristikama naše zemlje i srpskog tržišta, pogodnostima kod ulaganja u našu zemlju i o uspešnim pričama švajcarskih kompanija koje posluju u Srbiji. TSG advokat Balša Stevanović govorio je na skupu o pravnim aspektima u vezi sa investicijama u Srbiju, o prednostima i podsticajima, kao i o poreskom sistemu i novim poreskim podsticajima. Naposletku, naš kolega je predstavio osnovne pravce ekonomske i pravne reforme u Srbiji i dao primere važnih zakona koji su usklađeni sa regulativom Evropske unije.

Nakon zvaničnog dela, usledio je koktel na kome su učesnici u neposrednoj komunikaciji mogli da dobiju više informacija o Srbiji kao investicionoj destinaciji, kao i da dobiju odgovore na određena pitanja u vezi sa ulaganjima u našu zemlju. Skup je održan u bilingvalnom formatu (engleski i francuski), a naš kolega je, potencijalnim švajcarskim investitorima, pravne aspekte izložio na francuskom jeziku.

Foto galerija

TSG ADVOKATI

TSG