TSG :Employment Talks: HR & pravni izazovi u IT sektoru

Dana 16.05.2023. godine održan je TSG :Employment Talks: radni doručak u organizaciji Advokatske kancelarije TSG Advokati Beograd i Švajcarsko-srpske trgovinske komore (SSCC) na temu:

„HR & pravni izazovi u IT sektoru – praktični primeri“

 

Radni doručak je održan u hotelu „Zepter“ Beograd, uz zapaženo prisustvo velikog broja zvanica iz privrede, naročito IT sektora, kao i konsultanata, advokata i pravnih savetnika.

S obzirom na to da je na stranim tržištima evidentirana promena trendova u IT sektoru, dešavanja u svetlu globalne ekonomske krize u IT sektoru predstavljaju aktuelnu temu kojoj treba posvetiti pažnju. Pored kratkog uvoda, pre svega je bilo reči o postojećim pravnim izazovima u IT sektoru. Potom su usledile neke od najinteresantnijih tema predavanja poput: AI i HR uz praktične primere, pojam i praktična primena skraćene radne nedelje uz uporedno pravna rešenja, uvođenje trenda neograničenog godišnjeg odmora. Po završetku, učesnicima je predstavljen set konkretnih saveta koje bi svaki učesnik trebalo da uzme u obzir prilikom planiranja i obavljanja svojih poslovnih aktivnosti. Nakon predavanja, u neformalnoj atmosferi radnog doručka, nastavljen je razgovor o svim otvorenim pitanjima.

O navedenim temama, primerima iz prakse i njihovim uporedno-pravnim aspektima, na radnom doručku su govorili član TSG tima, partner Ivana Stefanović i gospodin Dušan Jovanović, Head of HR u sa.global.

TSG tim se zahvaljuje Švajcarsko-srpskoj trgovinskoj komori, kao i svim učesnicima koji su svojim prisustvom i učešćem obogatili ovaj radni doručak.

Foto galerija

TSG ADVOKATI

TSG