Retrospektiva konferencije AIJA u Beogradu

Prošle nedelje, naš tim od 7 advokata specijalizovanih za Healthcare & Life Sciences industriju, T.R.A.D.E i M&A, i Korporativno pravo po prvi put je prisustvovao dinamičnoj AIJA – Međunarodno udruženje mladih pravnika – konferenciji „Bring Business to Life: M&A and Commercial Transactions in the Life Sciences Industry“ održanoj u Beogradu. Bilo je to iskustvo koje je ostavilo veliki trag u našem timu, nudeći spoj profesionalnog usavršavanja i velikih mogućnosti za networking.

Konferencija je održana od 18. do 20. aprila u hotelu „Metropol“, a okupila je preko 200 naših kolega iz različitih delova sveta. Tokom ova 3 dana održano je 6 različitih panela na kojima se govorilo o popularnim trendovima sa kojima se susrećemo u ovim industrijama.

Vođeni dinamičnom atmosferom koja je vladala tokom održavanja svih panela, zajedno sa cenjenim stručnjacima za M & A, Healthcare & Life Sciences i T.R.A.D.E, koji su došli iz celog sveta, naš tim je interaktivno učestvovao u diskusijama i temama koje su trenutno veoma aktuelne u praksi. Razmena iskustava, ali i prepreka sa kojima se advokati susreću u radu pokazala se neprocenjivom, pružajući nove poglede, ali i podsticanje saradnje, koje prevazilaze geografske granice. Ova konferencija pružila je dodatan uvid u izazove sa kojima se susreće Life Sciences industrija, posebno u vezi sa sticanjem ili prenosom imovine privrednih društava (tzv. Asset deal), kao i uticajem digitalizacije, veštačke inteligencije i ESG standarda na njihovo poslovanje.

Posebno moramo da istaknemo i pohvalimo Organizacionoi odbor AIJA Belgrade konferencije koji su činili Siniša Čolović, Anđelka Todorović, Radina Tomanova, Daria Rutecka, Gustavo Coelho i Renato Bucher, na izvanrednoj organizaciji ovog događaja. Bilo je istinsko zadovoljstvo biti deo tako inspirativnog okruženja, i s nestrpljenjem očekujemo buduće AIJA konferencije koje će nas zasigurno dodatno obogatiti i inspirisati.

Foto galerija

TSG ADVOKATI

TSG