Osvrt na LEADER PROJEKT Srbija 2024

Advokat Aleksandra Toroman je, u periodu od 13. do 24. maja učestvovala u projektu pod nazivom LEADER PROJEKT Srbija 2024. Ovaj projekat organizovalo je Kanadsko-srpsko poslovno udruženje (CANSEE) u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Ambasadom Kanade u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, u Beogradu. Cilj programa je bio da unapredi liderske veštine učesnika kroz seriju predavanja i interaktivnih sesija koje su održali instruktori sa Ivey Business School, institucije sa snažnom reputacijom zbog svoje stručnosti u obrazovanju.

Tokom programa, učesnici su radili po intenzivnom planu i programu koji pokriva različite aspekte liderstva i upravljanja. Instruktori Ivey Business School su preneli znanje i iskustvo, nudeći uvid u savremene liderske prakse, strateško razmišljanje i efikasno donošenje odluka. Sesije su bile veoma interaktivne, zajedno sa učesnicima koji su primenjivali teoriju na scenarije, kroz različite slučaja, grupne diskusije i praktične vežbe.

LEADER PROJEKAT predstavlja mesto za umrežavanje profesionalaca iz različitih sektora. Polaznici su imali priliku da razmene ideje, podele iskustva i izgrade veze koje bi mogle da podrže njihov profesionalni razvoj. Raznolika grupa učesnika unapredila je iskustvo učenja, jer je omogućila širok spektar perspektiva o izazovima i rešenjima liderstva.

Pored prenošenja znanja, program je imao za cilj da kod budućih lidera Srbije podstakne način razmišljanja o stalnom usavršavanju i inovacijama. Do kraja programa, učesnici su stekli liderske veštine, bolje razumevanje strateškog poslovnog upravljanja i obnovljenu posvećenost pokretanju pozitivnih promena u svojim oblastima.

Učesnici su takođe imali priliku da razmene iskustva sa gostujućim govornicima iz različitih industrija koji su podelili svoja lična liderska putovanja i uvide u prevazilaženje izazova u poslovnom svetu. Ove interakcije su pružile dodatnu inspiraciju i praktične savete, obogaćujući celokupno iskustvo učenja.

Program je završen projektom u kojem su učesnici radili u timovima kako bi razvili i predstavili sveobuhvatne poslovne strategije koje se bave problemima iz stvarnog sveta sa kojima se kompanije suočavaju. Ova vežba ne samo da je ojačala veštine i znanja stečena tokom programa, već je podstakla i duh saradnje i inovacije među učesnicima.

Foto galerija

TSG ADVOKATI

TSG