Nazad

25

Jan

Sudska naplata potraživanja u Italiji & Ugovori o distribuciji i aspekti zaštite konkurencije

TSG Advokati

|

10:00 - 12:00

|

Sala za sastanke 1

|

BEOGRAD

Radni doručak i izveštaj
Izveštaj sa radnog doručka

Radni doručak organizovan 25.01.2017. godine u prostorijama naše kancelarije, u saradnji sa Studio legale Markiš iz Padove i Komorom italijansko-srpskih privrednika u Beogradu, privukao je pažnju srpskih privrednika čiji poslovni portfolio obuhvata spoljnotrgovinsku razmenu sa italijanskim partnerima.

Kolega Milan Markiš iz Padove je prisutnima predočio na koji način je moguće obezbediti a potom i naplatiti potraživanje u postupcima pred italijanskim organima. Prisutni su iskoristili priliku da postave pitanja i ujedno podele sopstvena iskustava o saradnji sa italijanskim kompanijama.

Advokat Predrag Groza je, u drugom delu radnog doručka, održao predavanje na temu ugovora o distribuciji, sa posebnim fokusom na zaštiti konkurencije i restriktivnim sporazumima, nakon čega je poslovni dijalog nastavljen uz doručak, u prijatnoj i neformalnoj atmosferi.

Učesnici i organizatori složili su se da je ova vrsta sastanaka višestruko korisna te će se i ubuduće nastaviti sa ovakvom praksom.

 


Najava radnog doručka

U zajedničkoj organizaciji Advokatske kancelarije Tomić Sinđelić Groza sa Komorom italijansko srpskih privrednika, i u saradnji sa advokatskom kancelarijom Studio legale Markiš (Italija) održaće se u sredu, 25. januara 2017. godine radni doručak sa sledećim temama:

  • Sudska naplata potraživanja u Italiji – advokat Milan Markiš, Studio legale Markiš, Italija
  • Ugovori o distribuciji i aspekti zaštite konkurencije – advokat Predrag Groza, Advokatska kancelarija TSG, Srbija 

Seminar će trajati od 10:00 – 12:00 h u poslovnim prostorijama Advokatske kancelarije Tomić Sinđelić Groza, Carice Milice 3, Beograd, konferencijska sala I sprat. Registracija učesnika je od 9:45h.

Radni jezik seminara je srpski. Učešće na seminaru je besplatno.


AGENDA

09:45 – 10:00h Registracija učesnika
10:00 – 10:30h Sudska naplata potraživanja
 

„Kakvu konkretnu pravnu zaštitu uživa strano privredno društvo pri prinudnoj naplati od italijanskih dužnika?“ – advokata Milan Markiš, Studio legale Markiš, Italija

10:30 – 10:45h Pitanja
10:45 – 11:15h Ugovori o distribuciji i aspekti zaštite konkurencije
 

„Koje odredbe i prakse su restriktivne i zabranjene?“ – advokat Predrag Groza, Advokatska kancelarija Tomić Sinđelić Groza, Srbija

11:15 – 11:30h Pitanja
11:30 – 12:00h Doručak

Imajući u vidu da je broj mesta ograničen molimo Vas da prijave sa imenima učesnika dostavite najkasnije do 23. januara 2017. na office@tsg.rs

TSG